2013/09/29

Budakeszi arborétum

A Budakeszit Telkivel összekötő úton van a Budakeszi arborétum, ami már nagyon régen izgatta a fantáziámat, de mivel egyénileg csak úgy nem lehet látogatni ezért eddig még nem jutottam be. Most viszont az egyik pátyi ládász megszervezett egy csoportos látogatást. Egy csomó ismerős is jelentkezett a sétára, így az ismerősök meg a kiváncsiság elnyomta a csoportos "tárlatvezetéssel" szembeni ellenszenvemet. Sőt szegény Lilit is rábeszéltem, de megint csak rá kellet, hogy jöjjek, hogy ez a csoportos lassú vonaglás, ez nem a mi világunk. Ráadásul ez az arborétum viszonylag fiatal, csak az ötvenes években telepítették, főleg fenyőket, kutatási céllal, így aztán annyira nagyon nem is látványos. Engem mondjuk érdekelt volna amit a vezető mesélt, de annyian voltunk, hogy képtelenség volt olyan közel lenni hozzá, hogy halljak is valamit.











2013/09/22

Kutyasétáltatás

Én többek között azért akartam kutyát, hogy kelljen vele sétálni. Ez rendben is van. A nagyobbik kör az 3km, a kisebbik 2, lemértem. Ha egyedül megyek akkor ki szoktam egy kicsit lépni, hogy valami minimális sportértéke is legyen a dolognak. Tudom, hogy  ez nem sok, de azér a semminél több.
Mostanában viszont van egy nagyon kellemes mellékese is a sétáknak.  A gyűjtögetés.
A hecsedli, a kökény és a birsalma még nem érett, viszont dió mindenféle méretben, mogyoró, sőt egy kis mandula is akad.





2013/09/17

Petőfi

Petőfi epochájuk van Liliéknek. A verstanulásért annyira nincs oda. De Petőfi élete nagyon érdekli. A főoktatás után az egyik festés órán az volt a feladat, hogy díszítsék ki a mappát amiben gyűjtik majd a festményeket és a rajzokat. Ez lett az eredmény, nem kép után, fejből: