Sunday, January 27, 2013

Északi istenek, kelta csomók

Végre itt van az Északi Istenek epocha! Tulajdonképpen eddig is utánanézhettem volna ennek az egész  Északi Mitológiának, de úgy látszik kellett ez a kis löket, hogy megtegyem. Tényleg nagyon érdekes, nem csoda, hogy annyira oda vannak érte a gyerekek. Ráadásul nemsokára itt a farsang, ahol a negyedikesek északi isteneknek öltöznek. Biztos voltam benne, hogy Lili Freya akar lenni, már csak a macskák húzta szekere miatt is, de nem, jósnő lesz. Elkezdtem kutatni kellékek után és találtam egy  oldalt ,


ahol elképesztő mennyiségű csomó között van egy pár gyönyörű kelta csomó is, ráadásul majdnem mindegyikhez van teljesen érthető és követhető film. Rájöttem, hogy vastag zsinórom is van, úgyhogy nekiálltam csomózni.

Ebből lesz majd a jósnő fejpántja.


Az Élet Fája csomó, ez lesz majd a jósnő nyakában

Ez a két csomó elég könnyű, hamar meg tudják tanulni a gyerekek is, és meg tudják tanítani a többieknek is. Az elsőre  akár rá lehet fűzni egy gyöngyöt is, a szívecske meg magában is jó nyakláncnak.


Nálunk az iskolában  farsangkor minden osztályban vannak az évfolyam tematikájának megfelelő állomások, ahol valamit lehet csinálni. Nálunk  az egyik állomás lesz ez a csomózás.  Ki kell tennünk magunkért, mert tavaly a negyedikben még jötun barlang is volt, ahol a gonosz jötunok (óriások) mindenkivel elbántak. 


Az elsős királyi udvarból áttévedt sárkányokkal is...


  Vagy mondjuk a harmadikos mesteremberekkel, itt éppen egy péket kaptak el.

2 comments:

baloma said...

Na, még egyszer megpróbálom, mert az előző bejegyzésem valahová eltűnt. Szóval karácsonyra, vagy ha lehet, még előbb szeretnék ilyen mintás karkötőt. Nagyon tetszenek.

baloma said...

Háromszor dobta vissza a robotellenes betűkombinációmat a rendszer, hogy nem egyezik: basszus, most vagy én nem tudok olvasni vagy nagyon alattomos ez a rendszer. :)