2017/01/30

Ládázás hidegben

Remélem ez volt az utolsó igazán hideg nap. A térdem meg a hideg miatt olyan ládákat választottam ahová nem kell sokat gyalogolni, meg ahol van valami víz, ami befagyva érdekes lehet.
Voltunk a félbemaradt Duna-Tisza csatornánál, ahol lehet valami hőforrás a Ráckevei-Dunában, mert volt egy jó nagy rész ahol nem volt befagyva. Emiatt jó sok madár gyűlt oda. Nem értem, hogy miért a jégen alszanak, hogy hogy nem fagynak oda. Voltunk a Rukkel tónál és a délegyházi tavaknál is. Elgyalogoltunk egy fenyvesbe és a végén hazafelé bementünk Ócsára a templomhoz. Most csak a ládáért, a gyönyörűséges templomban már régebben jártam.















 











ez 7 és fél éve készült rólunk az ócsai templom előtt

2017/01/24

Normafa szmogriadó idején

A szmogriadó miatt jóval kisebb a forgalom reggel, de a Lili busza miatt ugyanakkor kell indulni. Így több mint egy órám lett volna üldögélni a gyógytorna előtt, ami nagyon lehangoló dolog a János kórház alagsorában. Ezért inkább fölmentem a Normafához. Pont feljött a nap. A város elmerült a szmogban, de fent gyönyörű tiszta volt az idő.
















2017/01/15

jégzajlás a Dunán

A munkahelyemen az ablakból látszik a Duna, de ott a közelben sehol sem lehet lemenni a partra, pedig már nagyon szerettem volna a jégzajlást közelebbről megnézni. Aztán eszembe jutott, hogy a  Margit sziget déli csücske alacsony vízállásnál a Margit híd alatt is kint van a vízből, úgyhogy egyik reggel munka előtt odamentem. Voltam már ott egyszer, mert a szigetnél lévő pillérben van egy alagút, amiben van egy láda. Messziről a hely elég félelmetesnek látszik de közelről nagyon jó. Most is nagyon élveztem a mínusz 12 fok ellenére is.




a budai oldalt már süti a nap

a modern épület melletti házba jártam általános iskolába







másoknak is eszébe jutott ez a hely
 


szegény kacsa nem érti a jeget



pihennek a hajók



a Komjádi uszoda melletti barna házban nőttem föl


egy búbos vöcsök is idetévedt
 



az alagútból a pesti oldal

az alagútból a  budai oldal és a Margithíd alulról



az alagút Budáról