2024/05/13

Német hosszú hétvége Ostsee

 Berlinben 4 napos hosszú hétvégéje volt a barátnőmnek, nekem meg egy csomó plussz órám, így kimentem és a változatosság kedvéért fölmentünk a Balti tengerhez. Warnemündében és Nienhagenben a szépséges bükkösben már voltunk pár éve télen, de most lombos fákkal teljesen más volt. A warnemündei szép régi világítótorony egy ocsmány szecreál épület mellett van, úgyhogy nagyjából ugyan olyan kép lett róla a dűne mögül fényképezve mint a múltkor.
Másnap Wustrow-ban sétáltunk egy kicsit, aztán továbbmentünk Prerow-ba és onnan kigyalogoltunk a Darsser Ort világítótoronyhoz a félsziget végére. Ez az egész a egy nemzeti park, dűnékkel mocsaras erdőkkel mindenféle madarakkal meg őzekkel. Gyönyörű volt és jól ki is fáradtunk.
Harmadnap Bad Doberanban sétáltunk meg reggeliztünk, aztán megnéztük a bastorfi világítótornyot és lementünk a Poel szigetre. A sziget végén a strandon homokvárépítő verseny volt a nagyon fura párában. Azért nem volt akkora hőség, hogy a tenger így párologjon, olyan volt mintha valami hőforrások lennének ott, pedig szerintem nem volt semmi. Utána még átmentünk a timmendorfi világítótoronyhoz aztán visszamentünk Berlinbe.























Wustrow





Darsser Ort











Bastorf




Poel sziget









Nincsenek megjegyzések: