Monday, June 10, 2013

Árvíz

Péntek este bementünk a városba megnézni a Dunát. Én ugyan egész nap látom az iroda ablakából, de meg akartam mutatni a Lilinek is, meg persze a Réka is jött velünk. Először a Batthyány térre mentünk. Pont akkor gyújtották föl a lámpákat. Egyre nagyobb lett a tömeg ahogy sötétedett. Eszembe jutott, hogy a parlamenttel kell fényképezkedni az "Én és a parlament no meg az Irén" című ládához. Nem volt egyszerű, mert a Parlament olyan gyönyörű volt így ezzel a hatalmas vízzel, hogy mindenki, külföldiek, magyarok vegyesen, ott tolongtak és fényképeztek.Utána átmentünk Pestre és a Vigadótól elsétáltunk a Lánchídig. Ott is alig lehetett utat törni a tömegben.

Később még annyit emelkedett a víz, hogy a hajóállomás ablaka alig látszott ki.


Senki sem számolt ekkora vízzel. Ez az álványzaton lévő járda amit az állóhajók megközelítésére építettek később teljesen víz alá került, 
Útközben láttuk messziről az újonan felállított óriáskereket. Megdöbbentő volt a látvány, pedig olvastam, hogy Európában ez a legnagyobb mobil óriáskerék, úgyhogy a Dunanézés után még az Erzsébet térre is elsétáltunk és meg kellett igérnem  Lilinek, hogy valamikor visszamegyünk. Talán egy pár nap múlva már nem lesz akkora újdonság és nagyobb sorbanállás nélkül föl lehet rá ülni.
1 comment:

aranyos fodorka said...

Rémségekre is lehet mondani, hogy gyönyörű ? Mert a parlamentes-vizes kép csodaszép.