Saturday, February 13, 2016

Öregkovács-hegy és Gorba-tető

Tegnap a Gerecsében kirándultam. Az Öregkovács-hegy oldalában van egy három pontos multiláda, amit egy kellemes körtúrával lehet összeszedni. Ezen a részen aktív erdőgazdálkodás van, hallottam is a favágókat de látszik is, hogy rendben van az erdő. A sok kidőlt fa szerintem még a tavaly előtti jég hatása, de látszik, hogy azokat is előbb-utóbb feldolgozzák.
Közvetlenül az út másik oldalán van a Gorba-tető, ami meg pont az ellentéte ennek. A hegy tetején az egész erdő pusztul, tele van öreg elhalt fákkal és lehullott ágakkal. Végig egy varjúcsapat károgva keringett felettem, úgyhogy kifejezetten nyomasztó volt. Ráadásul a láda messze volt az úttól. Több mint 200 métert kellett botladoznom a lehullott ágak között. Azért itt is volt minek örülni, egyértelmű jeleket láttam, hogy közeledik a tavasz!

3 comments:

Holdgyöngy said...

Ez a rom mi volt: erdészház, menedékház, vagy? Egyszer találtunk egy még ennél is romosabbat, szinte már nem is volt épület, csak a növényzet sejtette mi hol állhatott, az erdészház volt, mert utána faluban megérdeklődtem. Régen a házaknál minden növénynek helye volt, így raktam össze.

bk said...

Nem tudom mi lehetett, erdész vagy menedékháznak szerintem túl kicsi volt.

aranyos fodorka said...

JÓ nagy vihar lehetett arrafelé, ha így, gyökerestől fektette el a fákat...a másik képen, ahol inkább ágak fekszenek a földön, vagy lógnak törten még a törzseken, gondolom a jeges eső pusztított. Egyébként valóban, nem túl bizalomgerjesztő a sötét, bozótos, ápolatlan erdőrész. Fel kellene nekem is menni a hegyre, gondolom nálunk is nyílik már a hóvirág....(csak épp nincs kivel).