Tuesday, March 8, 2016

Ládázás a Vértesben

Szombaton egy nagy túrát tettem Csipivel a Vértesben. Öt ládát megkeresve több mint 18 km-t gyalogoltam. Szárliget mellől Csákányospusztán hagytam az autót, a Mária szakadékon keresztül fölgyalogoltam Körtvélyespusztára, aztán továbbmentem a Szép Ilonka forráshoz, utána a Gráciák bércéről szétnéztem, aztán fölmentem a Vitányvárba és visszafelé még az új Csákányospusztai kilátóba is. Nem mondom, hogy nem fáradtam el. A végén még volt egy kis izgalom, mert egy nagy birka-kecske nyájba keveredtünk. Csipi most találkozott először ennyi állattal. Szerencsére már viszonylag messziről megláttam őket és pórázra tudtam venni.
korán reggel indultam


a sárkány lába


ugyanitt 4 éve



furcsa fekvő Jézus

















Tatabánya Felsőgalla



a bárányokat nem érdekeljük, de a kecskéket igen



kisgidák is voltak

modern juhász motoron jár






3 comments:

Holdgyöngy said...

Ha a kutyák terelnek könnyű motorozni. Csipi nem csinál olyant, hogy egyszer csak nem hajlandó továbbmenni? Zsebivel vagyok így, néha az erdőbe nem jön be, nem tudom bevinni, valamit érezhet bent. Egyszer, mikor megfordultunk a mögöttünk lévő bokorból hallottuk ahogy valami nagytestű elfutott.Szarvas? Vaddisznó? Én is féltem akkor. Bár tudom, nem támadnak.

bk said...

Szerencsére ezek nem voltak vad kutyák. Olyan még nem volt, hogy nem akart továbbmenni, inkább attól félek, hogy ha vadállatot érez akkor utána rohan. Most is láttunk egy őzet. Sajnos ő is észrevette, el is indult utána, kb. tíz méter rohant én persze üvöltöttem, úgyhogy visszafordult, de aztán mégiscsak az őz után rohant. Szerencsére a visszafordulással annyi időt vesztett, hogy nem tudta megközelíteni, és így olyan nagyon megzavarni sem. Szerintem az a tavaly tavaszi eset, amikor elszaladt és csak egy óra múlva találtuk meg egymást, annyira megviselte, hogy azóta soha sem rohan el látótávolságon kívülre. Ha nincs semmi érdekes számára, akkor legtöbbször közvetlenül mögöttem jön, néha majdnem belerúgok a sarkammal olyan közel.

aranyos fodorka said...

Nálam a 19-es viszi a pálmát. Többször írtam, nagyon szeretem a mohás képeidet. Ez csodás ! Motoros terelés ? Hát igen, mindenki a könnyebb utat keresi. Ha kicsit még kivárunk, előbb-utóbb a birkák is rollerrel fognak legelni menni- netán futószalagon viszik ki őket a rétere. :-)