Wednesday, August 30, 2017

Dél-Csehország, egy tökéletes nap, Kratochvile

Holasovicéből egy rövid autózással átmentük a Kratochvile kastélyhoz. Alig fértünk be a parkolóba, mert kiderült, hogy ez egy népszerű esküvői helyszín. Szombat lévén most is volt ott két, de lehet hogy három násznép. Mindenhol szépséges ruhákba öltözött koszorúslányok rohangáltak.
Először a parkban sétáltunk, mert azt hittük, hogy az esküvők miatt be sem lehet menni a kastélyba, de aztán az ajándékboltban kiderült, hogy de, sőt ez egy kivételes egyedül is látogatható hely, csak a jegypénztár a kapualj másik oldalán van.  Amiről én azt hittem, hogy ott valami házasságkötő féle lehet, mert előtte várakozott egy esküvői pár meg az egész násznép. Átverekedtük magunkat a tömegen, aztán kiderült, hogy bent van az üres jegypénztár, ami pár perccel az előtt zárt be egy órás ebédszünetre. Így aztán a kastélybelső nézés most sem sikerült, de a park meg az egész hely annyira gyönyörű volt, hogy nagyon örültem, hogy ezt is bevettem látnivalók közé.
Én egyszer voltam már ott a környéken, akkor majdnem egy hetet töltöttünk ott, nem is értem, hogy akkor ezt a kastélyt miért nem néztük meg.
No comments: